A KultúrArc következő vendége: Balog Zoltán református püspök

A KultúrArc következő estjén, október 26-án, Balog Zoltán református püspökkel beszélget Ugron Zsolna, a Kertész Imre Intézet művészeti vezetője egyebek között a Kertész-életmű gondozásának fontosságáról és kihívásairól, az azt övező félreértésekről, valamint Kertész Imréhez fűződő személyes kapcsolatáról is.

 „Kertész Imre életműve nem kisajátítható. Ő maga akarta így, és ő maga megtett mindent a kisajátítás ellen, amit tehetett” – vallja Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

 

Balog Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjeként többször méltatta Nobel-díjas írónk életművét: „Kertész Imre számunkra fontos, sokkal tartozunk neki, amit csak úgy törleszthetünk, ha hagyatékát minél szélesebb körben eljuttatjuk, műveit megbecsüljük és nem sajátítjuk ki” – fogalmazott 2017 novemberében, Kertész Imre Török utcai emléktáblájának avatásakor. 

A KultúrArc következő estjén, október 26-án, Balog Zoltán református püspökkel beszélget Ugron Zsolna, a Kertész Imre Intézet művészeti vezetője egyebek között a Kertész-életmű gondozásának fontosságáról és kihívásairól, az azt övező félreértésekről, valamint Kertész Imréhez fűződő személyes kapcsolatáról is.

Ingyenes regisztráció: 

https://edm.tortenelem.info.hu/subscribe/za7jzg1vtdsg/?referrer=293cgpgndyuw