Rendkívül népszerű a Kertész Imre Intézet utaztatható Pilinszky-kiállítása

Két hét alatt több mint félszáz művelődési intézmény regisztrált a Pilinszky János életét és meghatározó élményeit bemutató kültéri kiállítás bemutatására. A Kertész Imre Intézet nemrégiben tette elérhetővé tablókiállítását ingyenesen letölthető és utaztatható változatban.

Alkalmi bélyeg jelent meg Pilinszky János születésének évfordulója alkalmából

Alkalmi bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta Pilinszky János születésének centenáriuma alkalmából a Kertész Imre Intézetet is fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatásával. Az emlékbélyegen Pilinszky János portréja szerepel, a hozzá tartozó borítékon és bélyegen az Aranykori töredék című versének részlete olvasható: „Minden tetőről látni a napot.” Az alkalmi bélyegzőben – a bélyegen és a borítékon is szereplő – centenáriumi logó látható.

Már látogatható a Kertész Imre Intézet Pilinszky-kiállítása a Várkert Bazárban

A Pilinszky János életét és meghatározó élményeit bemutató kültéri tablókiállítás 2021. május 27-én nyílt meg a a Kertész Imre Intézet Benczúr utcai székháza előtt a Pilinszky 100 programsorozat indulásakor, szeptember 3-tól pedig már a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáján is megtekinthető.