Egy hangszer születése – zongoratörténet Bogányi Gergellyel

„Mindig az volt minden zongorista vágya, hogy hosszan szólaltassa meg a hangokat, hogy énekeltesse a zongorát” – fogalmazott Bogányi Gergely a Közelről című zenés-irodalmi programsorozatunk immár hatodik estjén. A Kertész Imre Intézet vendégei a zongora hangszertörténetét egyebek között Mozart, Chopin és Liszt remekművein keresztül ismerhették meg a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész előadásában.

Túlélni a túlélést – Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész volt a vendégünk a KultúrArcban

„Az első reakcióm az volt, hogy én ezt nem vállalom el. Ezt lehetetlent színpadra vinni, ezt a művet egyedül, odafigyelve, visszalapozva kell elolvasni – emlékezett vissza Lukács Sándor, Kertész Imre Kaddis a meg nem született gyermekért című művének színpadra állítására. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt a KultúrArc legutóbbi estjén láttuk vendégül, ahol egyebek között mesélt a Kertész Imréhez fűződő barátságáról és az előadás próbafolyamatáról is.

Gondolatok zongorával – ezúttal a zongoráról!

Egy hangszer születése címmel folytatódik Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és a Kertész Imre Intézet Közelről című programsorozata. A 2022. május 5-i esten a zongora hangszertörténetéről esik majd szó, remekművek bemutatásával, a kora barokk zenétől Bartókig.