Indulnak az őszi rendhagyó irodalomórák a Kertész Imre Intézetben

Petri György költészetének bemutatásával immár három alkotó életművét megismertető, ingyenes foglalkozásokra regisztrálhatnak a középiskolás csoportok a Kertész Imre Intézetben. Pilinszky János és Kertész Imre mellett szeptembertől már a ’80-as, ’90-es évek egyik kultikus költőjét is megidézik majd a drámapedagógiai módszereket alkalmazó rendhagyó irodalomórák.

„Petri György a szabadság elkötelezettje volt” – Schmidt Mária ünnepi gondolatai Petri György emléktáblájának avatásán

Születésének 80. évfordulója alkalmából szeptember 15-én avattuk fel Petri György-emléktábláját egykori lakhelyén, az Eötvös utca 22. homlokzatán. A Kertész Imre Intézetet is fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány főigazgatója ünnepi beszédében elmondta: a költőt kiemelkedő intellektusa, érzékenysége, tehetsége emelte kortársai fölé. Schmidt Mária ünnepi gondolatai az alábbiakban olvashatóak.   

Soproni Tamás, Terézváros polgármesterének ünnepi beszéde és köszönőlevele

A Kertész Imre Intézet a Kossuth- és József Attila-díjas költő egykori lakóhelyén, az Eötvös utca 22. szám alatt állíttatott emléktáblát. Az avatáson részt vett és köszöntőt mondott Soproni Tamás, Budapest VI. kerületének polgármestere is. A beszéd, valamint az ünnepséget követően megküldött köszönőlevél teljes terjedelmében az alábbiakban olvasható.