Teltházas nagykoncert Pilinszky János születésnapján a Magyar Zene Házában

Közös rendezvénnyel ünnepelte Pilinszky János születésnapját a Kertész Imre Intézet és a Magyar Zene Háza november 27-én este. A Kertész Imre Intézet Pilinszky 100 programsorozatának keretében meghirdetett, Pilinszky Másként című zenei pályázat díjazott alkotásaiból szólalt meg válogatás, de fellépett a Pilinszky János-életművel szoros zenei viszonyt ápoló Földes László Hobo is. Az est házigazdája Novák Péter volt.

Adventi gondolatok Pilinszky János születésnapjára

„Advent: a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy »meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.« Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra – ami biztosan megjött. Télen: az első hóesésre. És várakozásunk ettől semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg, nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni, beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk.”

KultúrArc-különkiadás - Kertész Imre születésnapján

„Kertész Imre gondolatainak van egy igazi szenvedélyes energiája és azt gondolom, ezt sikerült megragadni és átadni a nézőknek” – idézte fel a Kaddis a meg nem született gyermekért című darab próbafolyamatát Vörös Róbert rendező, a tegnap esti KultúrArcban, beszélgetéssorozatunk különkiadásában. Kertész Imre születésnapján elsőként a Vígszínházban játszott darab felvételét láthatták a nézők, majd beszélgetéssel folytatódott az est Lukács Sándor színművész és Vörös Róbert dramaturg, rendező részvételével. A KultúrArc-különkiadását Ugron Zsolna, a Kertész Imre Intézet művészeti vezetője moderálta.