Egy kép – egy író és egy izgalmas művészettörténeti előadás irodalommal fűszerezve

Nagy sikerrel elindult legújabb Képírók című képzőművészeti-irodalmi programsorozatunk, amelynek keretében minden hónapban a dr. Bellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa tart majd előadást a Kertész Imre Intézetben. Február 14-i estünkön Kondor Béla Űrhajósok című alkotását állítottuk ki és a képből kiindulva szó esett egyebek között a Kondor-életműben meghatározó szerepet játszó repülésről, valamint a festőművész és Pilinszky János barátságáról is.

Irodalom és képzőművészet találkozása a Kertész Imre Intézet új, Képírók című programsorozatában

Új, ingyenes művészettörténeti programsorozatot indít a Kertész Imre Intézet február 14-én, amelyben dr. Bellák Gábor művészettörténész, igazságügyi festményszakértő, a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa tart majd előadást egy-egy olyan jelentős magyar képzőművész munkásságáról, aki valamilyen módon kapcsolódik az Intézet irodalmi hagyatékaihoz, íróihoz, költőihez. Az előadás témáját adó festő egy művét minden alkalommal ki is állítja az Intézet.

Művészet- és irodalomtörténeti érdekességek a Kertész Imre Intézetben

Február 1-jén, 18 órától folytatódott a Kertész Imre Intézet ingyenes művészettörténeti programsorozata. A századfordulós szellemiségét megőrző, mégis modern villaépület különlegességeit Szabó Tamás, a Kertész Imre Intézet programigazgatója mutatta be, de az épületséta keretében megemlékeztünk a 34 éve ezen a napon elhunyt Sziveri János vajdasági költő, író, szerkesztő életművéről is Bencsik Krisztina irodalomtörténész közreműködésével.