Megnyílt a Kertész Imre Intézet Pilinszky-fotókiállítása a Műcsarnok Kamaratermében

Pilinszky János fotóiból nyílt kiállítás Az esetlegesség rétegei címmel október 12-én a Műcsarnok Kamaratermében a Kertész Imre Intézet Pilinszky 100 programsorozatának keretében. A tárlat a Kossuth-díjas költő amatőr technikával készült, ritkán látott képeinek nagyított változatait mutatja be, de szerepelnek az eredeti méretben, több mint ötven éve előhívott Pilinszky-fotók is a kiállítás anyagában. 

Pilinszky János több mint félévszázados fotóit mutatja be a Kertész Imre Intézet a Műcsarnokban

Pilinszky János fotóiból nyílik kiállítás a Műcsarnok Kamaratermében a Kertész Imre Intézet Pilinszky 100 programsorozatában. Az október 13-tól látogatható, Az esetlegesség rétegei című tárlat Pilinszky képi érzékenységének, állóképekhez való vonzódásának hű lenyomata.

Megnyílt a Kertész Másként kiállítás – Formabontó kortárs alkotásokban élnek tovább Kertész Imre gondolatai

Csoportos képzőművészeti kiállításon mutatja be közös pályázatának legsikeresebb alkotóit a Kertész Imre Intézet és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.. A kiírás Nobel-díjas írónk sokszínű életművének és szellemi örökségének újraértelmezésére és továbbörökítésére hívta fel a kortárs képzőművészeket, iparművészeket, grafikusokat és fotóművészeket azzal a céllal, hogy kiemelkedő irodalmi öröksége a kortárs vizuális alkotóművészet nyelvén szólaljon meg. A legjobb pályaművek a szentendrei MANK Galériában tekinthetőek meg 2021. október 30-ig.