„Petőfi sorai nem kopnak” – popzenészek és színészek idézik színpadra a költőt

Óriási sikerrel zajlott le a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című darab első bemutatója a Hagyományok Házában, amely a jelentős érdeklődés miatt rögtön két előadást jelentett a március 15-i nemzeti ünnepen. A Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében létrejött zenés irodalmi darab gerincét megzenésített Petőfi versek adják, és hamarosan egy sokkal szélesebb közönség is megismerheti, hiszen országjáró körútra indul.

Megjelent a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című válogatáslemez

Március 15-től elérhető a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című válogatáslemez, amelyen kilenc zseniálisan tehetséges zenekar, énekes és dalszerző Petőfi-versmegzenésítései hallhatóak. Az Aurevoir.; DÁNIELFY; Ember Márk; Paulina; Romengo; 4S Street; Trap kapitány és a THA SHUDRAS; The Biebers; Sena Petőfi szabadságról és szerelemről írt verseit keltették életre sokszínű zenei feldolgozásaikban.

Teltházas premierekkel mutatkozott be a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadásunk a Hagyományok Házában

Két fergeteges előadással mutatkozott be tegnap a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadásunk Káel Csaba rendezésében, a Hagyományok Házában. A Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány felkérésére készült, különleges, több műfajt is ötvöző egyórás előadás megálmodója az Alapítvány főigazgatója, Schmidt Mária, a darab szövegkönyvét Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatója jegyzi. A bemutatók előtt Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár mondott beszédet, Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a Nemzeti Kulturális Alap – Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium vezetőjének videoüzenetét, valamint Schmidt Mária főigazgató köszöntőjét hallhatta a közönség.