Az esetlegesség rétegei – Pilinszky János fotói a Műcsarnokban

Pilinszky János több mint félévszázados fotóit mutatta be a Kertész Imre Intézet a Műcsarnok Kamaratermében 2021 októberében nyílt kiállításán. Az esetlegesség rétegei című tárlat a Kossuth-díjas költő amatőr technikával készült, ritkán látott képeinek nagyított változatait mutatta be, de láthatóak voltak eredeti méretben, több mint ötven éve előhívott fotók is. A kiállítás a Kertész Imre Intézet Pilinszky 100 programsorozatának keretében valósult meg.

Az ismeretlen Kertész Imre – Tanulóévek 1934–1955

A Kertész Imre Intézet 2018 októberében útnak indult vándorkiállítása az író gyerekkorának és pályakezdésének legfontosabb állomásait mutatta be két év alatt öt magyarországi helyszínen és Szabadkán. A  kiállítás a szerző tanulóéveire koncentrál, azokra az élményekre, amelyek az alkotói pálya későbbi irányát, témaválasztásait is meghatározták.

Kertész Másként – Formabontó kortárs alkotásokban élnek tovább Kertész Imre gondolatai

Kertész Imre kiemelkedő irodalmi örökségének újraértelmezésére hívta fel a kortárs képzőművészeket, iparművészeket, grafikusokat és fotóművészeket a Kertész Imre Intézet és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közös pályázata. A legjobb pályaműveket csoportos képzőművészeti kiállításon láthatta a közönség a szentendrei MANK Galériában 2021 őszén.