Idén is vendégszerepel Debrecenben a Petőfi zenei díjas Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

A „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjat elnyert produkciót április 10-én, 13:00 órától láthatják az érdeklődők a Csokonai Nemzeti Színházban. Az MCC debreceni képzési központjával közös szervezésben megvalósuló, ingyenes előadáson Szendrey Júliát Katona Kinga alakítja, Petőfi Sándor szerepében Berettyán Nándor lép színpadra, a narrátor Szabó Sebestyén László lesz. Az előadás előtt Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere, Puskás István, valamint Bognár István, az MCC debreceni képzési központjának igazgatója mond köszöntőt.

Sopronba érkezik az országjáró Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

Sopronban, a GYIK Rendezvényközpontban (9400 Sopron, Ady Endre út 10.) lesz látható március 22-én, pénteken, 13 órakor az országszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című koncertszínházi produkció. A nagysikerű, látványos koncertszínházi produkció tavalyi, kilenc állomásos országjárása után idén újra útnak indult. Elsőként a felvidéki Gútán, majd Győrben és Szekszárdon láthatta a közönség az előadást.

Szekszárdon folytatódik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 országjárása márciusban

Az egyedülálló koncertszínházi produkció érkezik március 12-én érkezik a Tolna vármegyei városba. A „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjat elnyert előadásban Szendrey Júliát Katona Kinga alakítja, Petőfi Sándor szerepében Berettyán Nándor lép színpadra, a narrátor Szabó Sebestyén László lesz.A Babits Mihály Kulturális Központban 13:00 órától látható ingyenes előadásban fellép Dánielfy Gergely, Paulina, Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi a Romengoból, Ember Márk, valamint Trap kapitány és a Tha Shudras. 

Dupla előadással vendégszerepel a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című koncertszínházi produkció Győrben

Kilenc könnyűzenei versfeldolgozás, Petőfi Sándor forradalmi lelkülete, a szabadság és a szerelem mindent elsöprő ereje, valamint a költő alakja is megelevenedik abban a koncertszínházi előadásban, amely ebben az évben, közkívánatra, újra országjáró körútra indult. Idén elsőként a felvidéki Gútán láthatta a közönség a „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjat elnyert produkciót. Március 5-én pedig 13:00 órától és 15:00 órától pedig a Győri Nemzeti Színházban vendégszerepel az ingyenes előadás. 

Idén folytatja országjáró körútját a nagysikerű Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

Közkívánatra idén is folytatódik a Petőfi zenei díj – Az év zenei eseménye díjjal kitüntetett Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás országjárása. A koncertszínházi produkciót tavaly kilenc vidéki városban csaknem 6000 diák láthatta a  Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében. Idén először a felvidéki Gútán, majd a Győri Nemzeti Színházban és Sopronban vendégszerepel a Petőfi-versmegzenésítésekre épülő, táncos betétekkel színesített formabontó produkció.

Budapesten zárja országjáró körútját a Szabadság, szerelem – Petőfi 200

Dupla, budapesti előadással zárja nagysikerű országjáró körútját a Petőfi Zenei Díjas Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című koncertszínházi produkció. Az ingyenes, zenés, táncos betétekkel színesített darabot 2023. november 13-án, 13:00 és 16:00 órától láthatja a közönség a Hagyományok Házában. A 16:00 órakor kezdődő előadásra még lehetséges a regisztráció, az érdeklődők a regisztracio@kerteszintezet.hu címen jelezhetik részvételi szándékukat.

Vácon folytatódik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás őszi országjáró körútja

Látványos színpadi megoldások, népszerű könnyűzenei előadók, változatos, formabontó produkció – talán ez is a titka a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás országos sikerének. A koncertszínházi előadást legközelebb Vácon, a városi sportcsarnokban tekintheti meg a közönség. A 13:00 órakor keződő előadás ingyenes, de regisztrációköteles. A Kertész Imre Intézet a regisztracio@kerteszintezet.hu címre várja az érdeklődők jelentkezését.  

A Balaton-felvidékre érkezik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című Petőfi Zenei Díjas produkció

A „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjat elnyert produkció őszi országjáró körútjának második állomásaként Salföldre érkezik a Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében. Az érdeklődők szeptember 30-án 13:00 órától láthatják az ingyenes előadást a Káli Fecske Kulturális Központban, amelyre a regisztracio@kerteszintezet.hu címre várja az érdeklődők jelentkezését a Kertész Imre Intézet.

Az őszi országjárás első állomásaként Esztergomban látható a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült koncertszínházi előadást szeptember 10-én, 15 órától Esztergomban, a Dobó Katalin Gimnáziumban láthatja legközelebb a közönség. A „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjat elnyert produkció tavaszi körútjának keretében eddig hat vidéki helyszínen – Balassagyarmaton, Zalaegerszegen, Békéscsabán, Nyíregyházán, Szolnokon és Debrecenben –, csaknem 5000 diák előtt mutatkozott már be kirobbanó sikerrel a Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében. Az ingyenes bemutatóra a regisztracio@kerteszintezet.hu címen regisztrálhatnak az érdeklődők.

Debrecenben folytatódik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás országjáró körútja

A nagysikerű zenés, irodalmi előadást június 9-én 13 órától, Debrecenben, a Kölcsey Központban láthatja legközelebb a közönség. A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült produkció gerincét Petőfi versei adják, amelyek közül kilencet – a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány felkérésére – népszerű könnyűzenei előadók dolgoztak fel, a saját stílusukhoz illeszkedően.

A Szolnoki Szigligeti Színházban vendégszerepel a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 előadás

A Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című, versmegzenésítésekkel és táncos betétekkel átszőtt darab országjáró körútjának ötödik állomásán Szolnokra érkezik. Június 8-án 13:00 órától a Szolnoki Szigligeti Színházban láthatja a közönség a sodró lendületű előadást, amelyben Petőfi Sándor szerepében Zámbori Soma lép színpadra, Szendrey Júliát Bánovits Vivianne alakítja, az előadás narrátora pedig Szabó Sebestyén László lesz.

Nyíregyházára érkezik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült zenés irodalmi előadásunkat május 31-én, Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Színházban láthatja legközelebb a közönség. Az Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatójának szövegkönyvével, a Kossuth-díjas Káel Csaba rendezésében készült izgalmas produkciónkban a költő és felesége együtt mesélik el saját történetüket. A Petőfi-versmegzenésítésekkel és táncos betétekkel átszőtt darab azt is bemutatja, hogy Petőfinek milyen fontos volt a szabadság és a szerelem. 

Békéscsabán folytatódik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás országjáró körútja

Országjáró körútjának következő állomásaként Békéscsabára érkezik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című produkció május 23-án. A Káel Csaba rendezésében készült, Budapesten, Balassagyarmaton és Zalaegerszegen már nagy sikerrel bemutatott előadást a Csabagyöngye Kulturális Központban láthatják az érdeklődők a Petőfi 200 – Közös jó a szabadság elnevezésű programsorozat keretében.

Újra látható Budapesten a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadásunk

Országjáró körutunkat megszakítva, közkívánatra, újra látható Budapesten a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadásunk, május 17-én, a MÜPA-ban. Mindenkit szeretettel várunk!  

Zalaegerszegre érkezik április 19-én a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

Teltházas előadással, több mint félezer diák előtt mutatkozott be a Petőfi-versmegzenésítésekkel, táncos betétekkel színesített formabontó produkció Balassagyarmaton, április 12-én és már a Zalaegerszegre meghirdetett április 19-i előadásunk is betelt. Köszönjük a kimagasló érdeklődést!

Szabadság, szerelem – Petőfi 200 – Balassagyarmaton

A Hagyományok Házában március 15-én nagy sikerrel bemutatott Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadásunk hamarosan országjáró körútra indul. Első vidéki állomásunk Balassagyarmat, ahol április 12-én vendégszerepel majd a darab. Az előadás ingyenes, de regisztrációköteles. A balassagyarmati bemutatóra még lehetséges a jelentkezés a regisztracio@kerteszintezet.hu címen.

Szabadság, szerelem – zenés irodalmi előadás Petőfiről, 17:00 órától is!

Szabadság, szerelem – Petőfi 200, március 15-én, 17:00 órától is! Már a 15:00 és a 17:00 órára meghirdetett előadásunk is betelt, köszönjük a kimagasló érdeklődést!