Idén folytatja országjáró körútját a nagysikerű Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

Közkívánatra idén is folytatódik a Petőfi zenei díj – Az év zenei eseménye díjjal kitüntetett Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás országjárása. A koncertszínházi produkciót tavaly kilenc vidéki városban csaknem 6000 diák láthatta a  Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében. Idén először a felvidéki Gútán, majd a Győri Nemzeti Színházban és Sopronban vendégszerepel a Petőfi-versmegzenésítésekre épülő, táncos betétekkel színesített formabontó produkció.

Budapesten zárja országjáró körútját a Szabadság, szerelem – Petőfi 200

Dupla, budapesti előadással zárja nagysikerű országjáró körútját a Petőfi Zenei Díjas Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című koncertszínházi produkció. Az ingyenes, zenés, táncos betétekkel színesített darabot 2023. november 13-án, 13:00 és 16:00 órától láthatja a közönség a Hagyományok Házában. A 16:00 órakor kezdődő előadásra még lehetséges a regisztráció, az érdeklődők a regisztracio@kerteszintezet.hu címen jelezhetik részvételi szándékukat.

Vácon folytatódik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás őszi országjáró körútja

Látványos színpadi megoldások, népszerű könnyűzenei előadók, változatos, formabontó produkció – talán ez is a titka a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás országos sikerének. A koncertszínházi előadást legközelebb Vácon, a városi sportcsarnokban tekintheti meg a közönség. A 13:00 órakor keződő előadás ingyenes, de regisztrációköteles. A Kertész Imre Intézet a regisztracio@kerteszintezet.hu címre várja az érdeklődők jelentkezését.  

A Balaton-felvidékre érkezik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című Petőfi Zenei Díjas produkció

A „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjat elnyert produkció őszi országjáró körútjának második állomásaként Salföldre érkezik a Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében. Az érdeklődők szeptember 30-án 13:00 órától láthatják az ingyenes előadást a Káli Fecske Kulturális Központban, amelyre a regisztracio@kerteszintezet.hu címre várja az érdeklődők jelentkezését a Kertész Imre Intézet.

Az őszi országjárás első állomásaként Esztergomban látható a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült koncertszínházi előadást szeptember 10-én, 15 órától Esztergomban, a Dobó Katalin Gimnáziumban láthatja legközelebb a közönség. A „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjat elnyert produkció tavaszi körútjának keretében eddig hat vidéki helyszínen – Balassagyarmaton, Zalaegerszegen, Békéscsabán, Nyíregyházán, Szolnokon és Debrecenben –, csaknem 5000 diák előtt mutatkozott már be kirobbanó sikerrel a Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében. Az ingyenes bemutatóra a regisztracio@kerteszintezet.hu címen regisztrálhatnak az érdeklődők.

Debrecenben folytatódik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás országjáró körútja

A nagysikerű zenés, irodalmi előadást június 9-én 13 órától, Debrecenben, a Kölcsey Központban láthatja legközelebb a közönség. A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült produkció gerincét Petőfi versei adják, amelyek közül kilencet – a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány felkérésére – népszerű könnyűzenei előadók dolgoztak fel, a saját stílusukhoz illeszkedően.

A Szolnoki Szigligeti Színházban vendégszerepel a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 előadás

A Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című, versmegzenésítésekkel és táncos betétekkel átszőtt darab országjáró körútjának ötödik állomásán Szolnokra érkezik. Június 8-án 13:00 órától a Szolnoki Szigligeti Színházban láthatja a közönség a sodró lendületű előadást, amelyben Petőfi Sándor szerepében Zámbori Soma lép színpadra, Szendrey Júliát Bánovits Vivianne alakítja, az előadás narrátora pedig Szabó Sebestyén László lesz.

Nyíregyházára érkezik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült zenés irodalmi előadásunkat május 31-én, Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Színházban láthatja legközelebb a közönség. Az Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatójának szövegkönyvével, a Kossuth-díjas Káel Csaba rendezésében készült izgalmas produkciónkban a költő és felesége együtt mesélik el saját történetüket. A Petőfi-versmegzenésítésekkel és táncos betétekkel átszőtt darab azt is bemutatja, hogy Petőfinek milyen fontos volt a szabadság és a szerelem. 

Békéscsabán folytatódik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás országjáró körútja

Országjáró körútjának következő állomásaként Békéscsabára érkezik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című produkció május 23-án. A Káel Csaba rendezésében készült, Budapesten, Balassagyarmaton és Zalaegerszegen már nagy sikerrel bemutatott előadást a Csabagyöngye Kulturális Központban láthatják az érdeklődők a Petőfi 200 – Közös jó a szabadság elnevezésű programsorozat keretében.

Újra látható Budapesten a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadásunk

Országjáró körutunkat megszakítva, közkívánatra, újra látható Budapesten a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadásunk, május 17-én, a MÜPA-ban. Mindenkit szeretettel várunk!  

Zalaegerszegre érkezik április 19-én a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

Teltházas előadással, több mint félezer diák előtt mutatkozott be a Petőfi-versmegzenésítésekkel, táncos betétekkel színesített formabontó produkció Balassagyarmaton, április 12-én és már a Zalaegerszegre meghirdetett április 19-i előadásunk is betelt. Köszönjük a kimagasló érdeklődést!

Szabadság, szerelem – Petőfi 200 – Balassagyarmaton

A Hagyományok Házában március 15-én nagy sikerrel bemutatott Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadásunk hamarosan országjáró körútra indul. Első vidéki állomásunk Balassagyarmat, ahol április 12-én vendégszerepel majd a darab. Az előadás ingyenes, de regisztrációköteles. A balassagyarmati bemutatóra még lehetséges a jelentkezés a regisztracio@kerteszintezet.hu címen.

Szabadság, szerelem – zenés irodalmi előadás Petőfiről, 17:00 órától is!

Szabadság, szerelem – Petőfi 200, március 15-én, 17:00 órától is! Már a 15:00 és a 17:00 órára meghirdetett előadásunk is betelt, köszönjük a kimagasló érdeklődést!