A nagysikerű zenés, irodalmi előadást június 9-én 13 órától, Debrecenben, a Kölcsey Központban láthatja legközelebb a közönség. A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült produkció gerincét Petőfi versei adják, amelyek közül kilencet – a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány felkérésére – népszerű könnyűzenei előadók dolgoztak fel, a saját stílusukhoz illeszkedően.

Az Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatójának szövegkönyvével, a Kossuth-díjas Káel Csaba rendezésében készült formabontó előadásban a költő és felesége együtt mesélik el történetüket.

A Petőfi-versmegzenésítésekkel és táncos betétekkel átszőtt darab azt is bemutatja, hogy Petőfinek milyen fontos volt a szabadság és a szerelem. A költő szerepében Zámbori Soma látható majd, Szendrey Júliát Bánovits Vivianne alakítja, az előadás narrátora Szabó Sebestyén László lesz.

Az előadásban fellép Dánielfy Gergő, Paulina, Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi a Romengo Együttesből, Ember Márk, valamint Trap kapitány és a Tha Shudras.