Egyedülálló beszélgetéssorozat indult Kovács Ákos énekes, dalszerző és lánya, Őri-Kovács Anna közreműködésével

A február 28-i első esten egyebek között szó esett arról, hogy milyen írók, költők hatottak Ákosra, kik a legkedvesebb szerzői; miért fontos számára a versmondás, az olvasás. A további alkalmakkor irodalomról, filmekről, a zene és a hit találkozásáról beszélget a közönség bevonásával a frissen diplomázott bölcsész és a Kossuth-díjas alkotó.

A Kertész Imre Intézet összművészeti programjanak sorába illeszkedik Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes, dalszerző és lánya Őri-Kovács Anna bensőséges beszélgetéssorozata.

 

 

Az arénákat megtöltő énekes életében fiatal kora óta fontos szerepet tölt be az irodalom. Sikerdalai mellett öt verseskötetet publikált, készített hangoskönyvet Krúdy Gyula novelláiból, Arany János verseiből szerkesztett estjét a Nemzeti Színház mutatta be, nagy színészeink között szerepelt a Babits Mihály emlékét idéző hangfelvételen.

 

 

2021-ben jelent meg első novelláskötete, az Ezt nem lehet megúszni. A legutóbbi, HARMINC ÉV című jubileumi koncertjén sok ezren hallhatták Radnóti és Weöres Sándor versét Ákos előadásában. Ahogy ő fogalmaz, nem lenne ugyanaz az ember József Attila vagy Faludy költészete nélkül. 

 

A február 28-i beszélgetést meghatott pillanatok, versmondás, novellafelolvasás és visszaemlékezések tették teljessé.