Irodalmi sétákkal folytatódik a Kertész Imre Intézet Pilinszky 100 programsorozata

A hét állomásból álló, a Károlyi kerttől induló, a Molnár utcát és az egykori Nárcisz presszó épületét is érintő séta keretében Pilinszky János életének jelentős helyszínein hangaznak el a költő művei, miközben az érdeklődők megismerhetik pályájának és életének főbb szakaszait is. A városi séták a Kertész Imre Intézet 2021. május 27-én indult féléves rendezvénysorozatának keretében valósulnak meg. Az első sétán 2021. június 27-én vehettek részt az érdeklődők.

A 2017 januárjától működő Kertész Imre Intézet Nobel-díjas írónk munkái mellett, Arthur Koestler, Petri György, Pilinszky János hagyatékrészeit, valamint Sziveri János teljes hagyatékát is kezeli.  Az Intézet Pilinszky János halálnak 40. és születésének 100. évfordulója alkalmából féléves programsorozatot indított, amely nemcsak a költő műveinek minél szélesebb körben való megismertetését, hanem szellemi örökségének továbbvitelét is célozza. A 2021. november 27-ig tartó események sorában Pilinszky életművének kortárs megfogalmazása és népszerűsítése érdekében egyebek között zenei, képzőművészeti és középiskolásoknak szóló vers-megfilmesítési pályázatot is hirdet az Intézet, de a programok sorában helyet kapott a Pilinszky életét, költői korszakait, meghatározó élményeit bemutató kültéri tablókiállítás a Benczúr utcában, a KultúrArc című beszélgetés-sorozat, valamint a 2021. június 27-én induló városi séták is.

Az ingyenes, Aki versben gyónt címmel induló irodalmi séták húsz alkalommal, vasárnapoként járják be Pilinszky János életének jelentős helyszíneit, megidézve műveinek egy-egy részletét, ismertetve költészetének és életének főbb állomásait.  A városi séták a Pilinszky 100 programsorozat részeként, a Kertész Imre Intézetet fenntartó  Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatásával valósulnak meg, a Hosszúlépés. Járunk? közreműködésével.