A Kertész Imre Intézet és a MANK Nonprofit Kft. pályázati felhívása

KERTÉSZ MÁSKÉNT

címmel

 

A Kertész Imre Intézet és a MANK Nonprofit Kft. közös emlékpályázatot hirdet Kertész Imre halálának 5. évfordulója alkalmából képzőművészek, iparművészek, grafikusok és fotóművészek számára.

A pályázat célja:

A Nobel-díjas író különleges életútjának, sokszínű életművének és szellemi örökségének bemutatása kortárs megfogalmazásban, személyisége és művei által inspirált új alkotások létrehozása, képzőművészek megszólítása és az általuk létrehozott pályaművekből, műalkotásokból katalógus, illetve kiállítás összeállítása.

Pályázni lehet:

Erre az alkalomra készített, korábban még nem publikált

  • képzőművészeti alkotással
  • iparművészeti alkotással
  • fotóművészeti alkotással

 

A pályázati dokumentáció kötelező elemei:

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a MANK Nonprofit Kft. honlapján www.alkotomuveszet.hu,  amelynek a részei a következők:

  1. A pályázó aláírásával hitelesített szakmai önéletrajz maximum 2 oldal terjedelemben, amely az alábbi adatokat tartalmazza: a pályázó neve, születési hely és idő, állandó/levelezési cím, e-mail cím, telefonszám, valamint a beadott pályamunka címe.
  2. A pályamű(vek) bemutatása maximum 2 oldal terjedelemben, amely tartalmazza a pályamű(vek) műfaját, méretét és szabadon választott, inspirációként használt Kertész Imre-idézetet.
  3. Az elkészült pályamű(vek) digitális formátumban (maximum 10 MB méretben).

A pályázat benyújtása a fent említett honlapon történő regisztrációt követően lehetséges.

 

A pályázat benyújtási határideje:

2021. május 31., 24:00 / éjfél

 

A pályázat elbírálása:

A pályázatok elbírálása a benyújtási határidőt követően legkésőbb 30 napon belül történik. A beérkezett pályaműveket szakértő zsűri értékeli, akiknek személye adatvédelmi és esélyegyenlőségi okokból nem nyilvános[1]. A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

 

A pályázat elismerései:

I. helyezett:

Kertész Imre Intézet által felajánlott bruttó 750 000 Ft

II. helyezett:

Kertész Imre Intézet által felajánlott bruttó 500 000 Ft

III. helyezett:

Kertész Imre Intézet által felajánlott bruttó 300 000 Ft

A zsűri fenntartja a jogot további elismerések odaítélésére a beérkezett pályamunkák színvonala és műfaji sokszínűsége tekintetében.

A legjobb pályaműveket a Kertész Imre Intézet és a MANK Nonprofit Kft. kiállítás keretén belül mutatja be.

A nyertesek számára megjelenési lehetőségeket biztosítunk a médiában, illetve a rendezvény utóéletét is követni kívánjuk számos együttműködéssel (újságcikkek, rádió- és TV-interjúk, a közösségi média felületein elhelyezett hirdetések).

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető a kerteszimrepalyazat@alkotomuveszet.hu címen.

 

 

                                                      Kertész Imre Intézet               MANK Nonprofit Kft.

 

[1]A MANK Nonprofit Kft. tájékoztatja az érintetteket, hogy a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló Európai Parlament és a Tanács 216/679 rendelete (GDPR) értelmében személyes adatkezelőnek minősül. A MANK Nonprofit Kft. „Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat”-a, „Adatkezelési tájékoztató”-ja, valamint a „Szerződéses kapcsolattartók adatkezelési tájékoztató”-ja a https://alkotomuveszet.hu/kozerdeku-adatok/ linkre kattintva érhetők el.