Klasszikusok egymást közt – ízelítő első estünkből

Klasszikusok egymást közt címmel új komolyzenei programsorozatot indított a Kertész Imre Intézet a Fesztivál Akadémia Budapest együttműködésével, Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas és Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművészek közreműködésével. A zenés képzelt párbeszéd résztvevői a Kertész Imre Intézet írói, költői, valamint a számukra kedves, vagy műveikhez kapcsolódó zeneszerzők. 

 

A programsorozat induló estjén a hegedűművész házaspár meghívott vendége Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész volt. Az irodalom és a zene nyelvén is zajló beszélgetést – melynek témája Pilinszky és Bach volt –, Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatója vezette.

 

Ízelítő az első estünkből: 

 

 

Programsorozatunk következő, május 15-i estjén Pressburger és Schönberg elegyedik szóba. Az igazság maga szépség című estünkön  Kokas Katalin, Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár meghívott vendégei a FAB Ensemble további fellépői – Kelemen Gáspár (hegedű); Soós Előd (brácsa); Fenyő László (cselló) és Kokas Dóra (cselló) – lesznek.

A beszélgetést Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatója vezeti.

Ingyenes regisztráció az alábbi linken lehetséges:

https://edm.tortenelem.info.hu/subscribe/ro7ebtkxeey8/