Sziveri János pályázat - Bogdán Norbert Lano

A Kertész Imre Intézet által kiírt Sziveri30 pályázat célja, a fiatalon elhunyt vajdasági költő életművének népszerűsítése, műveinek eddig még sosem hallott formában való zenei feldolgozása, újragondolása, valamint a tavaly megjelent „A szélherceg” című kötetének megismertetése volt.

"Sziveri János költészete egy másik világ, amit üzen és a mai generációnak is kapni kell ebből egy szeletet pl. dal formájában, hogy jobban elérjen hozzájuk" - nyilatkozta Bogdán Norbert Lano a Sziveri30 zenei pályázatunk II. helyezettje, aki Szabó Tamás, a Kertész Imre Intézet programigazgatójával beszélgetett. Bogdán Norbert Lano folk-pop balladaként definiálja pályaművét és reméli, hogy a fiatalabb korosztálynak dalain keresztül könnyebben sikerül átadnia a költő üzenetét. Tíz éves kora óta énekel és gitározik a SZIVERI30 második helyezettje, aki dalához videoklipet is forgathat a Kertész Imre Intézet jóvoltából.

 

Bogdán Norbert Lano egy magyar népzenei elemeket a folk-poppal vegyítő megközelítésben dolgozta fel Sziveri János „Séta a bronzerdőben” című versét. Az így létrejött ballada amennyire szomorú, legalább annyira egyedi és szívhez szóló is egyben. A pályamű különlegességéhez sokat hozzátesz Norbert egyedi gitárjátéka és énekhangszíne is.