Teltházas közönség előtt léptek fel a Pilinszky Másként zenei pályázat nyertesei a Kertész Imre Intézetben

A Pilinszky Másként zenei pályázat ünnepélyes díjátadóját követően versmegzenésítési pályázatunk nyertesei, Vastag Csaba, Müller Csenge, Barabás Dávid és Patocska Olivér (Oliver from Earth) Pilinszky-kötődésükről, kedvenc versükről és a Kertész Imre Intézet Pilinszky-fotókiállításán látott képekről is meséltek a legutóbbi KultúrArc- ban.

A 2017 januárjától működő Kertész Imre Intézet Nobel-díjas írónk máshol el nem helyezett hagyatékának gondozása mellett, Arthur Koestler, Giorgio Pressburger, Petri György és Pilinszky János hagyatékrészeit, valamint Sziveri János teljes hagyatékát is kezeli.  Az Intézet célja a tulajdonába került szerzői hagyatékok és kiadatlan művek, a szerzőkről szóló irodalmi anyagok összegyűjtése, feldolgozása, sajtó alá rendezése és az alkotók emlékének méltó ápolása. Ennek jegyében indította útjára féléves, Pilinszky 100 programsorozatát a Kertész Imre Intézet, a költő halálának 40. évfordulóján, május 27-én, melynek összeállításakor kiemelt cél volt Pilinszky sokszínű személyiségének minél szélesebbkörű bemutatása.

A május végén meghirdetett Pilinszky Másként versmegzenésítési pályázatra kifejezetten a felhívásra készült, új alkotásokat várt a Kertész Imre Intézet, amelyek egy Pilinszky-idézetet, vagy teljes verset felhasználva születtek meg. A kiírásra kimagaslóan sok, több mint 150 pályamű érkezett, számos zenei stílusban.

Az ünnepélyes díjkiosztó és a nyertes dalok az alábbi linken visszanézhetők: