Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült koncertszínházi előadást szeptember 10-én, 15 órától  a Duna parti városban láthatta a közönség. A „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjat elnyert produkció sikere ezúttal sem maradt el. Az őszi körút második állomásaként szeptember 30-án, Salföldre érkezik az ingyenes produkció.

Az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium adott otthont az előadásnak, amely tavaszi körútjának keretében eddig hat vidéki helyszínen – Balassagyarmaton, Zalaegerszegen, Békéscsabán, Nyíregyházán, Szolnokon és Debrecenben –, csaknem 5000 diák előtt mutatkozott már be kirobbanó sikerrel a Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében. 

Demeter Szilárd, a Petőfi 200 emlékév vezetőjének videoüzenete után Steindl Balázs, Esztergom alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket, aki úgy fogalmazott: Petőfi Sándor nemcsak a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, hanem a szabadság és az emberség hőse is volt.  

Az esztergomi előadásban Petőfi Sándor szerepében Berettyán Nándort láthatták a nézők, Szendrey JúliátKatona Kinga alakította, a narrátorSzabó Sebestyén László volt.

Az előadásban fellépett Dánielfy Gergely, Ember Márk, Paulina, Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi a Romengoból, valamint Trap kapitány és a Tha Shudras.

A darabot ezúttal is táncos betétek színesítették Bíró Márton, Lázár Dóra Anna, Popovics Márk és Pálinkó Johanna előadásában.

A koncertszínházi előadás legközelebb Salföldön, 2023. szeptember 30-án (szombaton) 13:00 órától látható majd. Az előadás ingyenes, de regisztrációköteles. Az érdeklődők jelentkezését a regisztracio@kerteszintezet.hu címre várja a Kertész Imre Intézet.